söndag 28 augusti 2011

Manifestation mot SD i Norrköping

Några medlemmar ur Kommunistiska Partiet Linköping besökte under gårdagen (lördag 27/8) en manifestation i Norrköping (Hörsalsparken) mot det rasistiska partiet Sverigedemokraterna. Tal framfördes av representanter för organisationerna Ung Vänster, SUF, Revolution och RKU. Stämningen var på topp och fanorna hölls högt.

Sedan tågade en del av de som var med på manifestationen i Hörsalsparken för att demonstrera mot SDU:s torgmöte som hölls lite längre ner på Drottninggatan. Tyvärr urartade det hela i våldsamheter när b.la. en del av de trotskistiska och anarkistiska elementen konfronterade SDU:arna. Polisen svarade med varningsskott och batongviftande - och några skadades i sammandrabbningarna.

Det är inte rationellt att i det opinionsläge vi har nu, försöka betvinga ett rasistiskt riksdagsparti med våld. Detta ger bara borgarna vatten på kvarnen i sin kamp för att ytterligare inskränka demonstrationsfriheten. Dessutom förstärker det också SD:s offerposition - och de tar tacksamt emot den martyrroll som borgerlig media har gett dem.

Var sak har sin tid, men just nu så måste vi besvara SD:s hatiska ideologi med intellekt och argument - inte med muskler och knytnävar. För varje slag som landar på SD:s representanter stiger deras martyrstatus och därmed deras väljarsiffror. Jag förstår det hat och den frustration som människor känner inför den fascistiska våg som sveper igenom Europa och världen, men våld är en taktik vi inte ska använda i nuläget mot SD!

Det ger också borgerlig media en anledning att peka på hur hemska både s.k. vänsterextremister OCH högerextremister är... Jag vet att vi på vänsterkanten är bättre än så! Till skillnad ifrån många av rasisternas anhängare har vi begåvats med intellekt, analysförmåga och sans.

Jag ber er - använd dessa attribut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar