måndag 25 juli 2011

Sympatier till den norska arbetarrörelsen och dess offer

I dessa dagar går samtliga av våra sympatier och tankar till den norska arbetarrörelsen och alla de som har fallit offer för högerextremismens senaste framfart. Vi uppmanar alla att delta i den av SSU anordnade manifestationen i centrala Linköping, kl. 17.00 tisdag 26 juli.

Det har nyligen avslöjats att den till dådet skyldiga nynazistiska terroristen Breivik var en del av en europeisk högerextrem organisation vars nästa prioritet är att angripa marxister i Sverige.

Låt oss inte vänta på att de angriper oss. Det är dags för en motoffensiv! Vi måste ut på gator och torg och skandera vårt förakt för rasism och nazism. Låt oss inspireras av våra kamrater i Norge under andra världskriget som gjorde livet väldigt svårt för den nazistiska ockupationsmakten och förrädaren Quisling. Likt dessa modiga kamrater ska vi inte låta oss skrämmas! Låt oss resa kravet om förbud av nazistiska våldsorganisationer igen. Vi kommer inte att ta ett enda steg tillbaka mot fascisterna och deras skrämseltaktik. Istället skriker vi oss hesa i vårt förakt mot de som vill krossa arbetarrörelsen och demokratin:

Krossa nazismen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar